• AMERIKAN DOLARI
    35,4927
    % 0,03
  • € EURO
    36,6253
    % 0,09
  • BIST 100
    %
  • £ POUND
    43,3908
    % 0,12
  • ALTIN (TL/GR)
    3.064,77
    % 0,39
  • ÇEYREK ALTIN
    4.992,00
    % -0,06
  • BITCOIN/TL
    3438383,593
    % 0,15
  • ETHEREUM/TL
    113786
    % -0,73

KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı Sunuyor

KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı Sunuyor

KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren bir kurumdur. İşletme, birçok sektörde vermiş olduğu destek hibeleri ile bilinir. Bu şekilde amaçlanan şey ise üretimin artmasıdır. KOSGEB stratejik ürün olarak bilinen birtakım cihazların üretimi ve geliştirilmesi noktasında da hibe vermektedir. Stratejik ürün hibeleri tam 5 milyon TL’ye kadar çıkabilmektedir.

KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı Amacı Nedir?

KOSGEB girişimci destek çerçevesinde programın amacı şudur;

  • İthalatı genellikle çok yüksek olan bilinen ve stratejik olarak tanımlanan birtakım ürünleri yerli ve milli hale gelmesi.
  • Cari açığı azaltma yolunda katlı sağlayacak olan yatırımların, geliştirilmesi için desteklenmesi.
  • Üretim konusunda yerli girdilerin oranının daha yüksek bir seviyeye getirilmesi.
  • Büyük işletmeler ve Kobilerin ortak bir biçimde hareket etmesini sağlayarak, fikir alışverişi yapmalarının sağlanması. Bu şekilde ortaya çıkacak plan projeler ile dışa bağımlılığın azaltılması
  • Teknoloji üretimi konusunda mevcut yetenekleri daha bir hale getirilmesi ve bunların toplumun her kesimine yayılmasının sağlanması.

KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı Desteklenecek Proje Giderleri Nelerdir?

Desteklenecek proje giderlerine baktığımız zaman geri ödemesiz destek oranının yüzde 70 olduğunu görmekteyiz. Bu noktada geri ödemeli destek ise yüzde 100 şeklindedir. Destek üst limiti, en yüksek meblağ olan 5 milyon TL şeklinde belirlenmiştir. Bu tutar belirlenirken öncelik ise hükümet programları çerçevesinde oluşturulan stratejik hedeflere uygunluk kriteri göz önünde bulundurulmaktadır. Ayrıca proje süresi için en fazla 36 ay gibi bir süre tanınmıştır. Bu süreye, kurulun vermiş olduğu karar çerçevesinde 6 aylık bir ekleme yapılabilmektedir.

Eğer yerli malı belgesi söz konusu ise geri ödemesiz olarak belirlenen destek oranı yüzde 15 daha yüksek olmaktadır.  Destek başlıkları içinde hizmet alım, test ve numune, bilginin transfer edilmesi, personele harcanan gider, yazılıma harcanan gider, makine ile teçhizat gideri yer almaktadır.

KOSGEB Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB eğitim başvurusu ile süreç başlamaktadır. Buna göre hangi iş kolunda destek almak istiyorsanız, mutlaka uygulamalı girişimcilik eğitimi KOSGEB aracılığı ile alınmalıdır. Her kentte bu konuda gereken eğitim verilir. Eğitimler ücretsizdir. 32 saatlik bir programa sahiptir. Eğitim süreci içinde işletme kavramı, iş modeli ve iş planı hazırlama gibi birçok farklı konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunu başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra ikinci aşamaya geçilir.

İşletme kuranlar ya da kurmayanlar daha sonra sistem içine dahil olmalıdır. Kayıt ve şifre oluşturduktan sonra, bu sayfa üzerinden başvuru yapabilir ve projenizi oluşturabilirsiniz. Başvuru formunun tesliminden sonra bunun KOSGEB genel müdürlüğüne verilmesi gerekir. Daha sonra hazırladığınız proje değerlendirilir. Kabul edildiği zaman destek almaya hak kazanırsınız.

KOSGEB İletişim Bilgileri Nelerdir?

KOSGEB iletişim noktasında kurumun genel müdürlüğünün Ankara ilinde olduğunu belirtmek gerekiyor. KOSGEB Ankara; Altındağ semtinde bulunuyor. Telefon ile kuruma erişim sağlamak mümkün. 0 312 595 28 00 numaralı telefonu kullanmak mümkün bunun yanı sıra isterseniz, info@kosgeb.gov.tr adresine bir elektronik posta yollayarak da bilgi alabilirsiniz. 0 312 368 07 15 numaralı faks numarası aktiftir.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.